Veelgestelde vragen (en antwoorden ;) )

 

Waar kan ik de prijzen van de geboortekaartjes vinden?

Alle prijzen kun je vinden bij de producten. De verkoopprijzen zijn degressief (de prijs daalt per eenheid bij grotere bestellingen) en inclusief hoogwaardig drukwerk, 21% BTW en exclusief verzendkosten. Exclusief eventuele extra’s als enveloppen/sluitzegels en postzegels, touw en labels.


Waarom variëren de prijzen bij de kaartjes?

In de collectie kaarten zijn verschillende soorten kaarten opgenomen, van enkele tot dubbele kaarten. Kaartjes met en zonder foliedruk. Met enkelzijdige foliedruk en dubbelzijdige. Foliedruk kaartjes zijn kostbaarder, vandaar het verschil in de prijs. Ook zijn er kaartjes die extra bijzonder zijn en bestaan uit twee delen of er is gebruik gemaakt van speciaal papier.


Hoe kan ik kaartjes bestellen?

Er is een heel handig stappenplan dat je kunt bekijken op deze pagina: Werkwijze bestellen. Hier vind je alle informatie over het bestelproces.


Hoelang vooraf dien ik te bestellen?

Dit is vooral afhankelijk van de soort kaartjes die je kiest. Hieronder vind je een handig overzichtje. Als er sprake is van spoed kun je altijd contact met me opnemen en zal ik met je mee denken en zoeken naar een passende oplossing.

Hou bij onderstaande tijden wel rekening ermee dat deze alleen gelden als er tijdig gereageerd wordt op de proefdrukken. ;) Het is belangrijk dat je/jullie helemaal tevreden zijn. Als je dus iets langer nodig hebt om zeker te weten dat het kaartje precies is wat je zocht dan kan de onderstaande tijd iets langer zijn.

Collectie kaarten : 8-12 werkdagen: na het ontvangen van je order ontvang je binnen 5 werkdagen digitaal je proefdruk. Meestal al eerder. Is deze akkoord dan wordt er een papieren proefdruk besteld welke na maximaal 3-4 werkdagen geleverd wordt. Is deze ook akkoord, worden de gewenste enveloppen geleverd (tenzij je kiest voor leveren samen met de geboortekaartjes) en dan staat alles gereed voor de geboorte! 

Spoed : ga je bijna bevallen of is jouw kindje al geboren en besluit je een kaartje te bestellen via Studio Poppybird? Geen probleem! Neem even contact op via mail of what's app en dan zorg ik dat ik meteen aan de slag gaan voor jullie kaartje!

   


Kan ik een proefdruk ontvangen?

Ja zeker! Er zijn ook hier verschillende opties.

Vind je het lastig via alleen de site de kaart goed te beoordelen dan is een digitale proef vaak heel handig om het kaartje toch iets beter te bekijken.

  • Van elke collectie kaart kan ik een kosteloos een digitale proefdruk versturen.  Je ontvangt dan, kosteloos, een digitale proefdruk per mail van het kaartje zoals deze op de site staat. Deze kun je hier bestellen. 
  • Wil je graag een digitale proefdruk bestellen met de naam van jullie wonder en jullie eigen gegevens? Ook dat kan. Deze bestel je hier. Deze is niet kosteloos maar mocht je later besluiten de proefdruk te bestellen als geboortekaart dan krijg je het aankoopbedrag retour in korting.
  • Wil je graag het kaartje bekijken en met eigen ogen de kwaliteit zien en liefde voelen? Dat snap ik helemaal! Dit kan zeker maar is niet kosteloos, waarom dat is lees je hieronder. De papieren proefdruk kun je hier vinden.

Een papieren proefdruk van een kaart zonder foliedruk bestellen, kan dat?

Ik hou van kwaliteit en de geboortekaartjes laat ik op hoogwaardig papier drukken. Dat is een van de redenen dat ik helaas geen goedkope proefdrukken op papier kan aanbieden. Bij het bestellen van geboortekaartjes is 1 papieren proefdruk inclusief. Wil je jouw droomkaartje toch voor het bestellen zien, wat ik zeker begrijp, dan kun je een hier een papieren proefdruk bestellen. De kosten ontvang je als korting mocht je besluiten de geboortekaartjes te bestellen!


Een papieren proefdruk van een kaart met foliedruk bestellen, kan dat?


Foliedruk is een kostbaar proces en deze kan ik helaas niet aanbieden als proefkaart. Ben je toch benieuwd naar de foliedruk dan is de proefbox een heel leuk alternatief! Bestel je wel een papieren proefdruk van een folie kaart dan wordt deze zonder folie geleverd en ontvang je een staaltje met foliedruk er los bij zodat je wel kan zien hoe deze op papier er uit zal zien. 


Wat is precies de proefbox?

De proefbox is een ideale manier om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn en de producten te zien en letterlijk te voelen. In de proefboxen vind je een selectie van collectie kaarten met verschillende soorten papier en teken stijlen. Ook zitten in deze proefbox envelopstaaltjes met allerlei mooie kleuren. In de proefbox zit ook 1 foliekaartje. Deze proefbox kun je hier vinden.


Is de proefbox gratis te bestellen?

Nee, helaas is de box niet gratis. Maar als je later besluit na het zien van de kaarten en alle moois om de kaarten via mij te bestellen kun je met de bijgevoegde kortingscode het aankoopbedrag van de box verrekenen met je kaartenbestelling. Voor Belgische klanten geldt helaas een meerprijs. Ik vind dit zelf ook uitermate vervelend maar helaas biedt het postorderbedrijf PostNL geen service aan om een klein pakket naar het buitenland te versturen tegen een gereduceerd tarief. Deze proefbox kun je hier vinden.


Ik wil graag een ander formaat, kan dat?

Dat kan zeker! De kaart kan kosteloos omgezet worden in een elk ander formaat. Bij sommige kaartjes met illustraties kan het zijn dat het aanpassen meer werk vergt en er een toeslag geldt. Dit zal altijd vooraf worden besproken. Voor Belgische klanten is er ook de mogelijkheid om een vierkante kaart om te zetten in een kaart van Belgisch vierkant formaat. Hierbij hoeft dan maar 1 postzegel te worden gebruikt.


Ik woon in België kan ik ook bestellen?

Ja zeker kan dat! Super leuk zelfs! Omdat België iets andere regels heeft met betrekking tot het versturen van post en vierkante kaarten in België twee zegels nodig hebben kan ik de vierkante kaarten omzetten in Belgisch vierkant 13,5 cm x 12 cm.

De kosten van de collectiekaarten zijn identiek en ik zet het kaartje kosteloos voor je om naar het nieuwe formaat.


Kan ik vanuit België ook een proefbox bestellen?

Ja dat kan zeker. Helaas biedt het postorderbedrijf PostNL geen service aan om een klein pakket naar het buitenland te versturen tegen een gereduceerd tarief. Om deze reden is de vergoeding voor het verzenden van de proefbox voor Belgische klanten helaas iets hoger. 


Hoe geef ik door dat mijn kaart een ander formaat moet worden?

Na het plaatsen van je bestelling stuur je een mail naar info@studiopoppybird.nl onder vermelding van het ordernummer. In deze mail kun je alles aangeven wat jij graag wenst te zien op het geboortekaartje. Ook kun je hier je wensen met betrekking tot formaat en andere wensen aangeven. Na je bestelling neem ik altijd via mail contact op en kun je ook dan nog wijzigingen aangeven. Ik denk graag met je mee en klanttevredenheid staat voor mij hoog in het vaandel.

Voor Belgische klanten kun je ook hier aangeven dat je graag je kaart in Belgisch vierkant wenst in plaats van 13,5 cm x 13,5 cm.


 Er staan geen maten bij de enveloppen

Klopt! Jij hoeft alleen de kleur te kiezen (en ook deze mag later nog gewijzigd worden) en ik zorg voor het juiste formaat dat perfect past bij jouw kaartje. Enveloppen vooraf leveren: deze worden geleverd na het definitief kiezen van de kleur bij het ontvangen van de papieren proefdruk.


Kan ik minder dan 20 kaarten bestellen?

Dat kan zeker. De reden dat de oplages starten vanaf 20 kaarten is omdat de kaarten die ik lever worden gedrukt in hoogwaardige drukkwaliteit en de opstartkosten hoog zijn. Deze opstartkosten bepalen een groot deel van de kostprijs. Vandaar dat de kostprijs per kaart in hogere oplages ook lager ligt. Een lagere oplage is dus zeker mogelijk maar de prijzen zullen hierdoor niet veel lager uitvallen.


Kan ik meer dan  kaarten bestellen?

Tot 150 kaarten kun je direct via de site bestellen. Omdat hogere oplages niet heel vaak voorkomen staan vanaf 150 deze niet vermeldt. Uiteraard kun je elk aantal bestellen dat je graag zou willen. Stuur gerust even een mail dan stuur ik je een vrijblijvende offerte.


Zijn de enveloppen inclusief?

Nee, de enveloppen zijn niet inclusief. Deze kun je net als sluitzegels en eventueel postzegel ontwerp los bij bestellen. Dit is niet verplicht.


Kan ik enveloppen bestellen of sluitzegels zonder dat ik geboortekaartjes bestel?

Nee, enveloppen en extra's zijn als aanvulling op geboortekaartjes en niet los leverbaar.


Hoe weet ik welke kleur envelop ik moet kiezen?

Zodra de digitale proefdruk van jullie kaartje naar wens is zal ik je adviseren over de bijpassende kleur van de envelop. (Deze staat ook vermeldt bij elk geboortekaartje als tip kleur). Mocht er een andere envelop besteld zijn is dat geen probleem dan wijzig ik de kleur voor je. Je mag wijzigen tot ik de enveloppen voor jullie ga bestellen. Je ontvangt bij jouw papieren proefdruk altijd een samplesetje van de envelop kleurtjes.


Kan ik de enveloppen ook vooraf ontvangen?

Ja dat is geen probleem. Het liefste verstuur ik deze wel pas nadat de papieren proefdruk is ontvangen. De reden hiervan is als je later toch nog wat wijzigingen hebt aangebracht aan je kaart dat je de kleur van de envelop dan wellicht ook wenst te wijzigen. Voor het vooraf versturen van de enveloppen geldt een toeslag van € 4,50 voor Nederlandse klanten en € 9,25 voor Belgische klanten.  


Wat zijn de verzendkosten?

Ik verstuur alle pakketten en post  met het postorderbedrijf PostNL. Deze streeft ernaar alle pakketten de volgende werkdag te leveren. De verzendkosten van geboortekaartjes zijn € 6,95 voor Nederland en € 9,25 voor België. Via België gaat de bezorging via BPost.

Proefbox: Nederlandse klanten: € 4,50 / Belgische klanten: toeslag € 9,25 (* de reden van deze meerprijs lees je bij: Kan ik vanuit België ook een proefbox bestellen?)

Enveloppen vooraf: toeslag € 6,95 NL en € 9,25 BE

Enveloppen geleverd samen met geboortekaartjes: alleen de verzendkosten van de geboortekaartjes (€6,95 NL en €9,25 BE)

Geboortekaartjes: €6,95 NL en €9,25 BE 

Alle pakketten worden verzonden met track trace code. 


De stijl spreekt me aan maar ik wil liever een iets andere illustratie, kan dat?

Ja, zeker. Ik maak met veel liefde en zorg graag een passende offerte voor een kaartje op maat. Alle informatie hierover vind je bij Ontwerp op Maat


Ik heb een mooi kaartje gezien maar wil graag foliedruk, kan dat?

Ja dat kan! Er geldt dan een toeslag op de prijs. Bestel je kaartjes dan niet via de site maar stuur even een mail, dan maak ik een aangepaste factuur voor jullie. Elke kaart kan gemaakt worden in foliedruk! Zowel enkelzijdig (alleen de voorkant) als dubbelzijdig. Dubbelzijdig is wel iets kostbaarder als alleen aan een zijde. 


Ik heb een mooi kaartje gezien met folie, maar ik wil deze zonder folie, kan dat?

Ja dat kan! Er geldt dan een lagere prijs. Bestel je kaartjes dan niet via de site maar stuur even een mail, dan maak ik een aangepaste factuur voor jullie. 


Ik heb een mooi kaartje gezien met dubbelzijdige folie, maar ik wil maar aan een zijde, kan dat?

Ook hier geldt: Ja dat kan! Er geldt dan een lagere prijs. Bestel je kaartjes dan niet via de site maar stuur even een mail, dan maak ik een aangepaste factuur voor jullie. 


Welke foliekleuren zijn er?

Er zijn heel veel soorten foliekleuren die je kunt kiezen! Je kunt er alles over lezen bij: papiersoorten.


Wat voor soort foliedruk zit er op de kaarten?

De folie wordt vlak/plat op de kaart gedrukt. Dit geeft het beste en meest scherpe eindresultaat. Ik heb de voorkeur voor deze folie omdat de 3d opliggende folie niet altijd mooi scherp is. Ik bied deze mogelijkheid wel aan maar hou dan wel rekening met 1 extra dag levertijd (3-4 wekdagen in totaal). Meer lees je hierover bij papiersoorten.

Alle foliekaarten worden standaard geleverd inclusief de luxe en zachte Soft Touch laminaat. Hiervoor betaal je geen toeslag.


Welk papier kan ik kiezen?

Alle informatie over papier kun je bij " papiersoorten"  terug vinden. Heb je liever een andere papiersoort dan aanbevolen wordt bij de collectiekaarten? Geen probleem dat is zeker mogelijk. Hou er wel rekening mee dat bepaalde papiersoorten een meerprijs met zich meebrengen. Je mag altijd mailen en ik help je heel graag hiermee. 


Hoe kan ik betalen?

Betalen kan heel eenvoudig via de website. Je kunt betalen via Ideal of Bancontact. Het is mogelijk te betalen via bank overschrijving. Hou hierbij wel rekening dat er pas gestart kan worden het aanpassen van de digitale proefdruk zodra de betaling is ontvangen.


Wat zijn de levertijden?

Voor enveloppen vooraf: op het moment dat de papieren proefdruk ontvangen is en de gewenste kleur gekozen is ga ik de enveloppen bestellen. Deze worden binnen 1-2 werkdagen geleverd. Weet je al zeker welke kleur je wenst en wil je niet wachten op de papieren proefdruk, ook dat mag dan worden de enveloppen eerder verzonden.

Sluitzegels: Bestel je ook sluitzegels en wil je de enveloppen vooraf geleverd? Dan stuur ik deze met de enveloppen mee. Wil je de enveloppen samen met de geboortekaartjes? Dan worden ze samen met de kaartjes geleverd.  

Geboortekaartjes: het is heel erg begrijpelijk dat je zo snel mogelijk je prachtige kaarten in handen wil hebben. Maar haastige spoed is naar mijn mening, bij iets dat perfect moet zijn, zelden goed. Ik lever altijd een geheel verzorgd product af dat van a tot z tot in de puntjes in orde is. Mijn ervaring is: mensen onthouden vooral het kaartje en niet wlke dag en hoe snel het geleverd wordt. Mooie dingen kosten tijd ;) 

Mijn streven is de kaartjes binnen 2-3 werkdagen na het akkoord bij jullie in huis te hebben. Vaak lukt dit al eerder. Kaartjes met foliedruk hebben een langere levertijd, reken hiervoor 1-2 werkdagen extra. Maar dan heb je wel ook iets extra bijzonders! Er is toch spoed of een andere reden waarom je de kaarten sneller in huis zou willen? Geef het mij door ik denk graag mee en zoek graag oplossingen. Op afspraak is het ook mogelijk de kaarten te komen ophalen (Brunssum-Limburg)

Jullie pakket verstuur ik verzorgd en liefdevol verpakt met mijn felicitatie voor het kleine wonder. Tijd om de mooie kaarten uit te pakken, te versturen en te laten bewonderen.

Bij geboortes op zaterdag en zondag wordt het drukwerk op maandag gedrukt en op dinsdag bij mij geleverd. Is er spoed bij de levering kan er na afspraak voor gekozen worden het drukwerk rechtstreeks vanaf de drukker te leveren (dit scheelt 1 werkdag).


Ik ben niet tevreden over de papieren proefdruk kan ik nog annuleren?

Het belangrijkste vind ik dat je geen 100% maar 110% (of nog meer zelfs) blij bent met je kaartje. Jouw kindje is uniek. Het kaartje ook. Het kan gebeuren dat je na het bestellen en zien van de proefdruk toch gaat twijfelen. (die kans is heel klein maar stel dat ;) ) Dan mag je bestelling annuleren. Hou hierbij wel rekening ermee dat er een vergoeding in rekening wordt gebracht van het aanpassen van de kaart en maken van de proefdruk. Deze vergoeding bedraagt € 25,- bij niet foliedrukkaarten en €40,- voor foliedrukkaarten. 

Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de reeds betaalde bestelling.

Een ontwerp op maat gemaakt kan alleen, tijdens de schetsfase, geannuleerd worden. Het kost veel tijd om een kaartje op maat te maken en een annulering kan daarom alleen op het moment dat er alleen een eerste schets is gemaakt. Hier wordt er een vergoeding van € 45,- berekend.


Als ik een digitale proef bestel of een proefbox ben ik dan verplicht de kaarten ook te bestellen?

Nee, absoluut niet. Een digitale proefdruk is geheel vrijblijvend. Ook de proefbox is geheel vrijblijvend en een mooie en leuke manier om beter kennis te kunnen maken met mijn stijl en producten.  Besluit je later wel (omdat je overtuigd bent van de stijl en het aanbod ;) ) een bestelling te plaatsen, ontvang de kosten van de proefbox (zonder verzendkosten), retour als korting op je bestelling.


Kan ik na het plaatsen van mijn bestelling nog wijzigen?

Ja, dat is geen probleem. Pas na het akkoord op het papieren proefkaartje worden de enveloppen besteld. Tijdens dit proces kun je nog wijzigen. Voor afwijkende maten, papiersoorten kan er dan wel een toeslag gelden.


 

Andere vragen of mis je nog vragen? Neem gerust contact op en ik beantwoord ze graag en zal ze ook toevoegen aan de bestaande vragenlijst. Ik hoor graag van je!


 

 


   

  

 

© 2020 - 2024 studiopoppybird | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel