De persoon achter de naam Studio Poppybird!

 

Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Melanie, getrouwd met de liefste man en enorm trotse mama van dochtertje Evy* (stilgeboren oktober 2013) en zoontje Noah (geboren april 2015). Wij wonen in Brunssum, Limburg samen met onze maine coon katten.

Ik hou van alledaagse geluksmomenten en kan immens genieten van kleine dingen die het leven mooi maken.

Mijn inspiratie vind ik dan ook in heel veel dingen, tijdens wandelingen in ons prachtige Limburgse Heuvelland. In het bos, in bloemen en zelfs in geuren en kleuren. Ik ben een dromer, een gevoelsmens en hou van het werken met zowel kwast en aquarel maar ook van digitaal illustreren. Dol op chocolade (mijn quilty pleasure ; )), de allergrootste dierenvriend(in) en dol op de aardetinten en kaarsjes. (Volgens mijn man verzamel ik ze :P) Ik kan mezelf opladen bij de zee en in de natuur.

Gezin en familie is erg belangrijk voor mij.  In 2018 verloor ik plots mijn vader en in 2020 al net zo plotseling mijn moeder. Hun verliezen heeft mijn droom en passie voor illustreren en mijn droom volgen alleen nog maar groter gemaakt.

Want het leven is te kort om je dromen niet achterna te gaan. Mijn illustraties en creaties maak ik vanuit thuis, zowel aan de keukentafel (wel zo gezellig) als in mijn "mini studio" in huis. Een plekje waar ik omringd met spulletjes die mij dierbaar zijn tot de mooiste ideeën kan komen en waar ik elk pakje met liefde verpak tot een kadootje.

 

Mijn stijl

Mijn stijl kan ik het beste omschrijven als heel divers. Ik experimenteer, leer en ontwikkel mijzelf graag. En een uitdaging ga ik niet uit de weg. Ik hou van dromerig, zacht en vertederend, maar ook stoer, sterk en krachtig. Soms een vleugje nostalgie en een sprankje magie. Gevuld met magische karaktertjes, bosdieren en fantasie. Maar ook een kaartje met een minimalische lijn tekening, met een aardetintje en foliedruk vind ik prachtig.

Maar het belangrijkste, kenmerkend voor mijn manier van werken:  heel veel toewijding, zorg en vooral (persoonlijke) aandacht, om iets puurs, tastbaars en bijzonders te maken. Creaties maken waar je naar kan blijven kijken, tijdloos mooi & bijzonder.

 

Hoe is Studio Poppybird ontstaan?

 

Sinds 2017 ben ik de trotse eigenaresse van Kusje op je tranen (voorheen bekend als : Star and Rainbow) Ontstaan na het verlies van ons meisje Evy*. Voor ouders maak ik met heel veel liefde herinneringen op papier, troostkaarten en rouwdrukwerk. Daarnaast maak ik ook rouwkaarten voor volwassenen. Kaarten die vooral naast immens verdriet dat komt kijken bij elk afscheid, liefde en trots en herinneringen laten overheersen. Kusje op je tranen is daarnaast ook een webshop vol troostgeschenken voor elk verlies.

Toch bleef het kriebelen om naast de troostrijke illustraties die ik mag maken ook iets te doen vanuit mijn passie voor lieftallige prentjes. Illustreren en creëren is wat ik het allerliefste doe -naast mama zijn ; ) -

De start van een tweede droom en van een tweede site was geboren. Ik ben dol op de natuur en dieren en mijn favoriete bloem - met een speciale betekenis - is de klaproos. Het roodborstje heeft ook een bijzondere betekenis en beide staan gelinkt aan mijn ouders. Zo ontstond Studio Poppybird!  Het motto: "Jij maakt de wereld mooier" sprak de verpleegkundige, die bij beide bevallingen aanwezig was, na de geboorte van onze zoon. Woorden die ik nooit zal vergeten en zo mooi passen bij Studio Poppybird. Want elk mensje maakt de wereld mooier en elk leven is zo uniek. Net als een uniek kaartje! Daarnaast is er de webshop, een shop vol gave stationery items en inspirerende & liefdevolle kaarten. Maar ook lijn en portret illustraties en mooie posters voor kinderkamers. 

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

 

Je kunt mij benaderen voor illustraties in magazines & boeken, een geïllustreerd logo ontwerp, een persoonlijk ontwerp voor een geboortekaart of andere liefdevolle gelegenheid. Ik sta voor veel uitdagingen open! 

Ik kijk er al naar uit iets moois en waardevols maar vooral unieks te creëren voor jou.

Voor alle vragen stuur gerust een berichtje via het contactformulier of een mailtje! Ik hoor graag van je!

 

 

Geïnteresseerd in wholesale verkoop? Leuk!  Kijk dan even op de pagina Wholesale voor alle informatie

© 2020 - 2023 studiopoppybird | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel