Allereerst! : )

 

Alle papiersoorten die mijn vaste drukker gebruikt zijn standaard FSC gecertificeerd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale non-profit organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer stimuleert. Het FSC-keurmerk garandeert dat de grondstoffen voor papier afkomstig zijn van zo'n FSC bos.

FSC-papier is nooit afkomstig uit een bos met hoge natuurwaarden of van een plantage waarvoor een tropisch regenwoud is gekapt.

Nog een weetje

Mijn passie is schilderen in aquarel. Maar nog een passie zijn dieren, natuur. Flora en fauna vind ik geweldige onderwerpen om te illustreren. En daarom werk ik alleen met synthetische penselen en geen penselen gemaakt van dieren. Ook gebruik ik geen producten die getest zijn op dieren.


Dan nu ....

 

Papierkeuze is vaak een lastige keuze. Alle papiersoorten zoals je kon lezen zijn FSC gecertificeerd. Bij de meeste van de collectie kaarten adviseer ik het HVO papier. De voorkeur van papier ligt bij Biotop maar vaak kiezen klanten liever voor het iets wittere HVO papier. Voor de aquarel illustraties is Tintoretto een hele mooie optie. Dit zijn de drie meest gekozen papiersoorten vandaar dat je deze drie ook meteen als optie hebt tijdens het bestelproces. Andere papiersoorten horen natuurlijk ook tot de opties en kunnen op verzoek ook gekozen worden. Vind je het lastig te kiezen? Ik adviseer je graag!

 

Papiersoorten

 

HVO (HoutVrijOffset 350 grams):

Dit papier staat zodra je kaarten gaat bestellen vermeldt als het papier dat ik gebruikt heb voor de opmaak van de kaart zoals deze zichtbaar is. Dit papier is ook FSC gecertificeerd en is een ongestreken papiersoort, helderwit van kleur en ongestreken. Hierdoor heeft het een mooie natuurlijke uitstraling.

 

Biotop (300 grams) :

Dit papier heeft mijn persoonlijke voorkeur vanwege het feit dat dit het meest milieuvriendelijke papier is. Echter weet ik uit ervaring dat het feit dat dit papier niet helemaal wit is maar iets meer gebroken wit de keuze vaker op HVO papier zal vallen. Vind je dit niet bezwaarlijk bestel dan zeker je kaarten in Biotop papier deze optie zie je ook tijdens het bestelproces als optie.

Biotop is een ongestreken papiersoort die gekenmerkt wordt door de zachte crème kleur. Biotop is een verantwoorde keuze. Het heeft namelijk een keurmerk die aantoont dat het een duurzaam papiersoort is. Biotop papier is ongestreken en zonder chloor of optische witmakers/kleurpigmenten geproduceerd.

Milieulabels: 

  • FSC®
  • EU Ecolabel
  • Chloorvrij proces (PCF)

 

Tintoretto Gesso (300 grams) :

Tintoretto Gesso is een ongestreken papiersoort met een prachtige structuur. De kleur is licht gebroken wit. Dit papier geeft een luxe en unieke uitstraling. Ik persoonlijk vind digitaal geïllustreerde kaartjes qua kleur minder passen bij dit papier, maar voor de aquarel geïllustreerde kaarten is het een prachtige keuze. Voor dit papier geldt een toeslag van € 25,- op het totaal bedrag.

 

Op aanvraag kan er ook gedrukt worden op andere papiersoorten. Zoek je iets anders dan de hierboven vermelde papiersoorten zoals bijvoorbeeld parelmoer of linnen? Geef het gerust aan en ik adviseer je graag!

Wil je de drie papiersoorten graag eens zien? Je kunt een proefbox bestellen waarin alle drie deze papiersoorten zijn opgenomen.

De proefboxen vind je HIER