Hoi! Ik ben Melanie, getrouwd met de liefste man en enorm trotse mama van dochtertje Evy* (stilgeboren oktober 2013) en zoontje Noah (geboren april 2015). Wij wonen in Brunssum, Limburg samen met onze twee maine coon katers Jake en Iggy.

Ik hou van alledaagse geluksmomenten en kan immens genieten van kleine dingen die het leven mooi maken.

Mijn inspiratie vind ik dan ook in heel veel dingen, tijdens wandelingen in ons prachtige Limburgse Heuvelland. In het bos, in bloemen en zelfs in geuren en kleuren. Ik ben een dromer, een gevoelsmens en hou van het werken met zowel kwast en aquarel maar ook van digitaal geïllustreerde prentjes maken. Dol op chocolade (mijn quilty pleasure ; )), de allergrootste dierenvriend(in) en dol op de kleur groen en kaarsjes. (Volgens mijn man verzamel ik theelichthouders :P) Ik kan mezelf opladen bij de zee en in de natuur.

Gezin en familie is erg belangrijk voor mij.  In 2018 verloor ik plots mijn vader en in 2020 al net zo plotseling mijn moeder. Hun verliezen heeft mijn droom om mijn passie op een dag als werk te mogen doen nog groter gemaakt.

Want het leven is te kort om je dromen niet achterna te gaan.

 

Mijn illustraties en creaties maak ik vanuit thuis, zowel aan de keukentafel (wel zo gezellig) als op mijn "mini studio" op een van de slaapkamers. Een plekje waar ik omringd met spulletjes die mij dierbaar zijn tot de mooiste ideeën kan komen.

"Mijn grootste inspiratie bronnen: mijn kindjes, flora en fauna en alles wat mij een liefdevol of blij gevoel geeft"

 

Mijn stijl kan ik het beste omschrijven als dromerig, zacht en vertederend, maar ook stoer, sterk en krachtig. Met een vleugje nostalgie en een sprankje magie. Gevuld met magische karaktertjes, bosdieren en fantasie.

Al mijn ontwerpen illustreer en creëer ik met de hand en ik hou ervan als er van alles in te ontdekken is. Vrolijk, vol warmte en kleurrijk. Ik verleg graag mijn grenzen en hou van uitdagingen.

Maar net zo belangrijk, kenmerkend voor mijn manier van werken:  heel veel toewijding, zorg en vooral (persoonlijke) aandacht, om iets puurs, tastbaars en bijzonders te maken.

"Mijn grootste drijfveer is iets creëren waar je naar kan blijven kijken, tijdloos mooi en bijzonder"

 

Sinds 2017 ben ik de trotse eigenaresse van Star and Rainbow Illustraties. Ontstaan na het verlies van ons meisje Evy*.

Voor ouders maak ik met heel veel liefde herinneringen op papier, troostkaarten en rouwdrukwerk.

Toch bleef het kriebelen om naast de troostrijke illustraties die ik mag maken ook iets te doen vanuit mijn passie voor lieftallige prentjes. Illustreren en creëren is wat ik het allerliefste doe -naast mama zijn ; )-

De start van een tweede droom en van een tweede site was geboren. Ik ben dol op de natuur en dieren en mijn favoriete bloem - met een speciale betekenis- is de klaproos. Zo ontstond Studio Poppybird!  Het motto: "Jij maakt de wereld mooier" sprak de verpleegkundige, die bij beide bevallingen aanwezig was, na de geboorte van onze zoon. Woorden die ik nooit zal vergeten en zo mooi passen bij Studio Poppybird. Want elk mensje maakt de wereld mooier en elk leven is zo uniek. Net als een uniek kaartje!

Met hard werken, toewijding  een grote dosis aan liefde werk ik hard aan mijn droom. Om dit elke dag dit te mogen doen.

"Poppy van de klaproos en Bird van het roodborstje, beide hebben een speciale betekenis voor mij"

 

Bij Studio Poppybird vind je geboortekaartjes, trouwkaartjes (collectie en op maat) persoonlijke illustraties van je gezin, voor baby en kinderkamers. Maar ook gave stationery items en inspirerende & liefdevolle kaarten.

Je kunt mij benaderen voor illustraties in magazines & boeken, een geïllustreerd logo ontwerp en voor elke andere mooie uitdaging!

Ik kijk er al naar uit iets moois en waardevols maar vooral unieks te creëren voor jou.

Voor alle vragen stuur gerust een berichtje via het contactformulier of een mailtje! Ik hoor graag van je!

 

 
Geïnteresseerd in wholesale verkoop? Leuk!  Stuur me een berichtje via de contact pagina of een mailtje