WIE IS MELANIE?

Hoi! Ik ben Melanie, samen met Wesley en onze zoon Noah wonen wij in het Limburgse Brunssum. Naast trotse mama van Noah ben ik ook trotse mama van dochtertje Evy* (stilgeboren oktober 2013). Wij wonen samen in een knus huisje met onze 3 katten (Olly, Moos en Pip).

Fotografie: Daniel Frissen Fotografie


Ik hou van alledaagse geluksmomenten en kan immens genieten van kleine dingen die het leven mooi maken.

Tekenen deed ik al als kind, stiekem krabbelen op schoolwerkjes en tot ergernis van mijn ouders ook wel eens in boeken (hihi). Daarna heb ik jaren niet meer getekend, tot na het verlies van ons dochtertje. Zij inspireerde me, motiveerde me, om weer te gaan tekenen. En vanuit tekenen ook een eigen bedrijf starten, leren werken met programma's zoals illustrator, leren aquarellen. Ik vond het heerlijk zelf dingen uit te zoeken en te leren.

 Mijn inspiratie vind ik in heel veel dingen, tijdens wandelingen in ons prachtige Limburgse Heuvelland. In het bos, in bloemen en zelfs in geuren en kleuren. Ik ben een dromer, een gevoelsmens en hou van het werken met zowel kwast en aquarel maar ook van digitaal illustreren. Dol op chocolade (mijn quilty pleasure ; )), de allergrootste dierenvriend(in) en dol op de aardetinten en kaarsjes. Ik kan mezelf opladen bij de zee en in de natuur en mijn favoriete land is Oostenrijk, de bergen en rust zo immens mooi.


Gezin en familie is erg belangrijk voor mij.  In 2018 verloor ik plots mijn vader en in 2020 al net zo plotseling mijn moeder. Hun verliezen heeft mijn droom en passie voor illustreren en mijn droom volgen alleen nog maar groter gemaakt.

Want het leven is te kort om je dromen niet achterna te gaan. Mijn illustraties en creaties maak ik vanuit thuis, zowel aan de keukentafel (wel zo gezellig) als in mijn "mini studio" in huis. Een plekje waar ik omringd met spulletjes die mij dierbaar zijn tot de mooiste ideeën kan komen en waar ik elk pakje met liefde verpak tot een kadootje.

Fotografie: Daniel Frissen Fotografie


MIJN STIJL

Mijn stijl kan ik het beste omschrijven als heel divers. Ik experimenteer, leer en ontwikkel mijzelf graag. En een uitdaging ga ik niet uit de weg. Ik hou van dromerig, zacht en vertederend, maar ook stoer, sterk en krachtig. Soms een vleugje nostalgie en een sprankje magie. Gevuld met magische karaktertjes, bosdieren en fantasie. Maar bij bijvoorbeeld de geboortekaartjes kan ik een kaartje met een minimalische lijn tekening, met een aardetintje en foliedruk heel mooi vinden.

Maar het belangrijkste, kenmerkend voor mijn manier van werken:  heel veel toewijding, zorg en vooral (persoonlijke) aandacht, om iets puurs, tastbaars en bijzonders te maken. Creaties maken waar je naar kan blijven kijken, tijdloos mooi & bijzonder.


HOE IS STUDIO POPPYBIRD ONTSTAAN

In 2017 ben ik gestart met Kusje op je tranen (voorheen bekend als : Star and Rainbow) Ontstaan na het verlies van ons meisje Evy*. Voor ouders maak ik met heel veel liefde herinneringen op papier, troostkaarten en rouwdrukwerk. Daarnaast maak ik ook rouwkaarten voor volwassenen. Kaarten die vooral naast immens verdriet dat komt kijken bij elk afscheid, liefde en trots en herinneringen laten overheersen.

Toch bleef het kriebelen om naast de troostrijke illustraties die ik mag maken ook iets te doen vanuit mijn passie voor lieftallige prentjes. Illustreren en creëren is wat ik het allerliefste doe -naast mama zijn ; ) -

De start van een tweede droom en van een tweede site was geboren. Ik ben dol op de natuur en dieren en mijn favoriete bloem - met een speciale betekenis - is de klaproos. Het roodborstje heeft ook een bijzondere betekenis en beide staan gelinkt aan mijn ouders. Zo ontstond Studio Poppybird! Wat begon met een geboortekaartje en een wenskaart groeide uit van een hobby, naar bedrijf.


POPPYBIRD GEBOORTEKAARTJES

In 2023 heb ik de keuze gemaakt gezien de enorme groei van mijn bedrijf om een nieuwe, aparte website te maken voor de geboortekaartjes. Deze website wordt in 2024 gerealiseerd. Zelfde naam maar dan zonder Studio. twee sites, een naam en een duidelijk verschil tussen alle producten. Tot die tijd is het nog steeds mogelijk geboortekaartjes te bestellen en ontwerpen op maat te laten maken! Stuur hiervoor een mailtje naar klantenservice@poppybird.nl.

De komst van een kleintje, een nieuw leven, de start van een toekomst samen. Jouw kindje maakt de wereld weer wat mooier. En daar hoort een droom van een kaartje bij. Elk leven is uniek en daarom zijn er verschillende mooie collecties. Daarbij is het ook mogelijk een uniek ontwerp op maat te maken. 

Persoonlijke service met een hartje! 

Het motto: "Jij maakt de wereld mooier" sprak de verpleegkundige, die bij beide bevallingen aanwezig was, na de geboorte van onze zoon. Woorden die ik nooit zal vergeten en zo mooi passen bij Poppybird. Want elk mensje maakt de wereld mooier en elk leven is zo uniek. Net als een uniek kaartje! 


WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?

Je kunt mij benaderen voor illustraties in magazines & boeken, een geïllustreerd logo ontwerp, een persoonlijk ontwerp voor een geboortekaart of andere liefdevolle gelegenheid. Ik sta voor veel uitdagingen open! 

Ik kijk er al naar uit iets moois en waardevols maar vooral unieks te creëren voor jou.

Voor alle vragen stuur gerust een berichtje via het contactformulier of een mailtje! Ik hoor graag van je!


VRAGEN?

Wil je iets vragen, stuur gerust een berichtje ik help je graag! 


WHOLESALE

Interesse in de producten van Studio Poppybird in jouw shop? Ik stuur je graag alle informatie!
Stuur een mail naar info@studiopoppybird.nl

 


FOTO'S

Nog even iets anders ;) De prachtige foto's op de website heb ik te danken aan de leukste fotograaf die ik ken. Mijn broer Daniel. Neem zeker ook eens een kijkje op zijn website. Naast Business Shoots, is hij ook dé fotograaf voor zwangerschapsshoots, familyshoots en veel meer. 

© 2020 - 2024 studiopoppybird | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel